JOHNNY MATHIS – PEOPLE / THE IMPOSSIBLE DREAM / LOVE THEME FROM ‘ROMEO AND JULIET’ / GIVE ME YOUR LOVE FOR CHRISTMAS

Artiest info
Website
 

Label: BGO Records

De Amerikaanse zanger Johnny Mathis werd op 30 september 1935 in Gilmer, Texas geboren als John Royce Mathis, het vierde kind in een familie van zeven. Het gezin verhuisde naar San Francisco, Californië maar de hele muzikale carrière van Johnny Mathis kreeg zijn verloop vanuit Hollywood, Los Angeles waar hij zijn thuis had in een woning waar hij gedurende 56 jaar heeft gewoond. Het huis brandde echter volledig af in november 2015 net voor zijn terugkeer van een concert in Ohio.

Als vertolker van populaire muziek frequenteerde hij in zijn bijna 70 jaar durende artistieke periode allerlei stijlen zoals pop, R&B, rock, jazz, blues, country en disco. Hij is nu 85 jaar geworden en duikt nog af en toe op voor een optreden in één of andere show voor het goede doel. Bij ons in Europa heeft Johnny Mathis nooit echt grote successen gekend, maar in zijn thuisland behoort deze levende legende tot het Amerikaanse muzikale erfgoed. Hij behaalde er meerdere gouden en platina platen en meer dan 70 van zijn liedjes zijn in de Billboard-hitlijsten beland.

Zijn immense populariteit is ook af te meten aan het feit dat zijn verzamelalbum “Johnny’s Greatest Hits” gedurende 490 achtereenvolgende weken in de hitlijsten heeft gestaan, enkel “The Dark Side Of The Moon” van ‘Pink Floyd’ hield het net één week langer uit. Zijn bijdrage aan de Amerikaanse muziekgeschiedenis werd beloond met een opname in de ‘Grammy Hall Of Fame’ voor drie verschillende platen en met een ‘Grammy Lifetime Achievement Award’ voor zijn hele carrière.

Kenmerkend voor zijn werk zijn de risicoloze romantische en soms zeemzoete liedjes die hij opnam. Dat hij zes albums met kerstliedjes heeft uitgebracht zal dus niet echt hoeven te verbazen. Zijn allereerste plaat “Johnny Mathis: A New Sound In Popular Song” verscheen in 1956 en was voornamelijk een jazz-album maar bij de daaropvolgende plaat was zijn werk al opgeschoven in de richting van romantische popballads.

Het tweede compilatiealbum van Johnny Mathis dat het Britse retrolabel ‘Beat Goes On Records’ nu op twee cd’s heeft uitgebracht combineert 43 liedjes die hij opnam voor in totaal vier albums die allemaal werden uitgebracht in 1969, iets wat niet ongebruikelijk was voor die tijd. Het zijn de indertijd als vinylplaten verschenen albums “People”, ”The Impossible Dream”, “Love Theme From ‘Romeo And Juliet (A Time For Us)” en “Give Me Your Love For Christmas” waarop uitsluitend traditionele kerstliedjes te horen zijn.

(valsam)


 

TRACKLIST
Disc One

PEOPLE:
Sunny
More
The Shadow Of Your Smile
Elusive Butterfly
Autumn Leaves
A Wonderful Day Like Today
Laura
Quiet Night Of Quiet Stars (Corcovado)
What The World Needs Now Is Love
People
THE IMPOSSIBLE DREAM
I Will Wait For You
Strangers In The Night
So Nice
The Very Thought Of You
On A Clear Day You Can See Forever
Moment To Moment
Somewhere, My Love (Lara’s Theme)
Go Away Little Girl
Eleanor Rigby
The Impossible Dream

Disc Two
LOVE THEME FROM “ROMEO AND JULIET” (A TIME FOR US)
Love Theme From “Romeo And Juliet” (A Time For Us)
Aquarius / Let The Sunshine In
Without Her
I’ll Never Fall In Love Again
Live For Life
We
Didn’t We
Love Me Tonight
The Windmills Of Your Mind
The World I Threw Away
Yesterday When I Was Young
Bonus track: The Way Of Love
GIVE ME YOUR LOVE FOR CHRISTMAS:
Jingle Bell Rock
Have Yourself A Merry Little Christmas
My Favorite Things
Give Me Your Love For Christmas
Santa Claus Is Comin’ To Town
What Are You Doing New Year’s Eve
Do You Hear What I Hear?
Calypso Noel
The Little Drummer Boy
Christmas Day
The Lord’s Prayer